Tell the world, I’m coming home

Belanda, here I come!

Na drie maanden tropen is het zover! Ik ga naar huis. Ik heb daar eigenlijk best veel zin in, maar ik ga het hier ook missen! Het begon een beetje met een haat/liefde-verhouding, maar Bali en Karangasem zijn zeker speciaal geworden voor mij.

Bedankt allemaal voor jullie steun en knuffels op afstand, de enthousiaste reacties op mijn gekke blogs en lange verhalen!

Enjoy it, because it’s happening!

Ik kan nog niet helemaal geloven dat dit avontuur nu bijna voorbij is en dat ik zelf drie maanden aan de andere kant van de wereld ben geweest. Ik heb hier ontzettend veel meegemaakt en toffe dingen beleefd, en daarover graag geschreven. Toch zijn blogs ook maar een eenzijdig beeld; dat iets heel stom was, daar schrijf je niet gemakkelijk over. Bij deze dus, omdat ik vind dat het wel gezegd moet worden: in je eentje op een prachtig tropisch paradijs zitten, is niet altijd geweldig. (en nu ik dit schrijf, denk ik: heb ik dat niet al te vaak gezegd? Je moet mensen ook niet afschrikken, Bent)
Ook al zeggen de plaatjes van wel, ook al zijn de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen fantastisch. Soms kun of hoef je niet te genieten. Daartegenin kan ik brengen, want er zijn altijd twee kanten: het was voor mij ook een grote les in leren om nu eens niet alles te analyseren en overdenken, maar gewoon hier-en-nu te zijn. Soms hoef je niet te genieten, maar soms hoef je ook niet iets stom te vinden. Soms is iets gewoon zoals het is. En later denk je dan: jeetje, dat was eigenlijk niet eens zo erg.

Dank daarom aan die lieve vriendinnen die me op het hart drukten te stoppen met erover nadenken en beter te ervaren nu ik er was, voor ik weer in koud en regenachtig Nederland ben 🙂

Hierbij de liedjes die ik niet uit mijn hoofd krijg, nu ik bijna naar huis ga!

Coming Home – Playlist  

On the Way Home – John Mayer

Coming Home – Skylar Grey

Homeward bound/Home – Glee

Home – Chris Daughtry

Home – Phillip Phillips (cover Jeff Hendricks)

Home – Michael Buble

Een manier om thuis te komen – Bløf

Back to You – Bryan Adams (Unplugged)

Happy Ending – Mika

At Wit’s End – Pirates of the Caribbean

(klik op de titel voor het liedje)

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s